Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

Verhit de oven voor tot 220ºC.

Leg een vel bakpapier in de bodem en vul de vorm met gedroogde bonen.

Bak de bodem 15 minuten totdat de randen goudbruin van kleur zijn.

Laat de bodem helemaal afkoelen.


De topping:

Maak de blikjes cocosmelk open en room de bovenste laag af. Giet de melk over in een kom en klop de melk, met de mixer op de hoogste stand, tot een luchtige dikke massa. Voeg 125 gr poedersuiker toe en meng tot alle suiker opgenomen is. Klop het mengsel tot een glad geheel. Voeg de vanille-extract toe en klop het geheel nog 3 tot 5 minuten  door. Zet ca. 2/3 deel weg op een koele plaats.


De vulling:

Klop 125 gr pindakaas totdat deze luchtig is. Voeg de overgebleven poedersuiker toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg de overgebleven pindakaas toe en blijf het mengsel kloppen tot een romig geheel. Smeer het pindakaasmengsel over de afgekoelde bodem


Strijk voorzichtig de topping over de pindakaasvulling.

Koel de Cast-out Pie, voor het serveren, tenminste 1 uur in de koeling.


Voor de korst

1x basis crust*


Voor de vulling

3 blikjes cocosmelk á 4ooml

187 gr poedersuiker

3 theelepels vanille extract

250 gr pindakaas