Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

De bodem:

 Meng bloem, boter, bakvet, 1 eetlepel basterdsuiker en een snufje zout tot een kruimelig geheel. Voeg de dooier en het water toe en kneed dit tot een bal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Rol de helft van het deeg uit, op een met bloem bestoven werkblad, tot een lap die in de vorm past. Druk het deeg voorzichtig in de vorm en snij het overhangende deeg weg.  


De vulling:

Meng in een grote kom de maizena, basterdsuiker, kaneel, vanille extract en de amandel extract goed door elkaar en roer de kersen erdoor.

Verdeel de vulling over de bodem en sprenkel een paar eetlepels water over de vulling.


Verwarm de oven voor  tot 170˚C.  


Rol het overgebleven deeg uit en leg deze over de kersenvulling en druk de randen goed vast. Gebruik een beetje water om de randen vast te plakken. Snij met een scherp mes een bloempatroontje het midden om de Colin Firth pie een leuk design te geven.


De topping:

Strijk met een kwast melk over de toplaag en sprenkel hier wat suiker over.

 

Bak de Colin Firth Pie in 40 minuten gaar en goudbruin van kleur.

Garneer de taart met een paar kersen.
















Voor de korst

300 gr bloem

150 gr koude ongezouten boter

150 gr bakvet

4-5  eetlepels water

1 eetlepel basterdsuiker

1 eidooier


Voor de vulling

150 gr basterdsuiker

snufje zout

2 eetlepels maïzena

1 theelepel kaneel

1 theelepel vanille extract

¼ theelepel amandelextract

500 gr zure kersen zonder pit (morellen)


Voor de topping

1 eetlepele melk

2 eetlepls suiker