Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

 Voor de korst

 225 gram bloem

 160 gram roomboter

 80 gram witte basterdsuiker

 half losgeklopt ei

 snufje zout

 noodvulling van bonen of rijst

Voor de vulling

Lemon Curd*

Italiaans schuim*



   



Voor de merenque

2 gescheiden eieren

1 ei op kamer temperatuur

1 eetlepel kristalsuiker


De bodem:

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed het geheel, met een mixer of met de hand tot een bal. Laat het deeg minimaal een half uur rusten.

Vet de vorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een lap en bekleed de vorm.

Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een vel bakpapier in. Vul de vorm met de noodvulling.


Bak de bodem 20 minutenin de oven. Verwijder de vulling en bak de bodem nu 10 minuten. Laat de bodem goed afkoelen.


De vulling:

Verdeel de lemon curd over de bodem.


De topping:

Smeer, of spuit het schuim over de vulling.


Gebruik een gasbrandertje om de bovenkant die mooie goudbruine details te geven. Of zet de Confidence Pie een paar minuutjes onder de grill , maar hou de taart dan wel goed in de gaten.