Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

Voor de korst

2 x basis crust*


Voor de vulling

460 gr bosbessen

1 eetlepel  vers geperst citroensap

150 gr suiker

3 eetlepels maïzena

1⁄2 theelepel  fijn geraspte citroenschil

Snufje zout

1⁄4 theelepel gemalen kaneel

1 eetlepel koude ongezouten boter




Vul de pievorm met de helft van de basis crust en laat 1 cm deeg over de rand hangen. Zet de pie vorm met de bodem (zie basis crust), tot gebruik, weg op een koele plaats.


De vulling:

Leg de bosbessen in een grote kom, besprenkel ze met het citroensap en schud ze even om. Meng in een kom suiker, maïzena, citroenschil en kaneel door elkaar. Strooi het suikermengsel over de bosbessen en schud ze om zodat alles goed gemengd is.
Vul de pie vorm met de bessen. Leg hier en daar wat boterschaafsel over de bessen.


Rol de tweede hoeveelheid basis crust, op een met bloem bestoven werkblad, uit en leg deze voorzichtig over de vulling. Laat 1 cm over de rand hangen. Vouw de bovenste rand onder de rand van de bodem en plooi de randen. Dicht de naad en gebruik een beetje water als plakmiddel. Snij met een scherp mes een 6 puntige ster in het midden van de pie zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
Zet de Feel-Better pie 20 tot 30 minuten in de koeling. Verwarm de oven voor tot 190
°C en plaats een rooster on het onderste derde deel van de oven.
Bak de pie, ongeveer 50 tot 60 minuten, totdat de korst goud kleurig en de vulling dik en borrelig is. Laat de pie in de vorm op een rooster  1 tot 2 uur afkoelen. Serveer de Feel-Better pie op kamertemperatuur.

Als u bevroren blueberries gebruikt zonder deze eerst te ontdooien, verleng de baktijd dat met 10 tot 15 minuten.