Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

Verwarm de oven voor  tot 175˚C.  

Plaats 1 rooster boven in de oven en een rooster in het onderste derde deel van de oven.

Maal de koekjes tot fijne kruimels. Voeg de bruine suiker, zout en boter toe en meng alles goed door elkaar zodat de kruimels plakkerig worden. Verdeel het mengsel over de bodem en zijkant van een ingevette vorm en druk het gelijkmatig aan. Bak de bodem in 10 tot 15 minuten goudbruin van kleur. Laat de bodem afkoelen.

Verlaag de oventemperatuur naar 160˚C.  

Breng een ketel water aan de kook.  


De vulling:

Klop de roomkaas en suiker tot een licht en luchtig mengsel.  Klop vervolgens het zout en vanille extract erdoor en voeg tenslotte, als kloppend, een voor een de eieren toe. Klop, als het mengsel romig en glas is, voorzichtig de slagroom erdoor. Voeg eventueel naar eigen smaak nog de citroenrasp toe. Giet de vulling over de bodem.


Plaats een ovenschaal onder in de oven en vul deze met heet water. Plaats de cheescake boven in de oven en bak de cake 50 tot 60 minuten totdat de cake bruin en gezwollen is. Zet de oven uit. Laat de cake, als het midden nog niet helemaal gaar is, 45 minuten in de openstaande oven staan. Laat de cheesecake tenminste 4 uur in de koeling rusten.


De topping:

Zet een sauspan met de suiker, glucosestroop op het vuur. Breng het al roerende aan de kook.  Blijf goed roeren totdat het mengsel amber kleurig is. Zet het vuur uit en roer gelijk de slagroom erdoor. Voeg de zout en blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Het is niet erg als de karamel dun lijkt. Giet de karamel in een schaal en dek deze af met plastic. Laat de karamel tenminste 4 uur in de koelkast afkoelen.

Giet de karamel over de cheesecake en bewaar de Hope pie, tot gebruik,  in de koeling.

Sprenkel de cake voor het serveren met een beetje zeezout.

Voor de korst

230 gr  gemberkoek-kruimels

2 eetlepels bruine suiker

snufje zout

4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten


Voor de vulling

450 gr roomkaas, op kamertemperatuur

268 gr suiker

snufje zout

2 theelepels pure vanille extract

2 grote eieren op kamertemperatuur

120 gr slagroom

1 theelepel geraspte citroenschil


Voor de caramel

100 gr suiker

2 theelepels water

2 eetlepels lichte glucosestroop*

38 gr slagroom

2 eetlepels ongezouten boter

snufje zeezout