Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

 200 gram eiwit

 75 gram poedersuiker

 325 gram kristalsuiker

 85 gram water





Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker toe. Kook in een pan het water en de kristalsuiker tot een siroop van 121ºC.

Haal de steelpan van het vuur en schenk de siroop, terwijl je mixt, langzaam bij het schuim.


Blijf kloppen op de hoogste stand tot het schuim koud is en er pieken ontstaan.


Dit schuim kun je verwerken in desserts als vulling of topping. Omdat de eiwitten verhit zijn kun je dit prima eten zonder het af te bakken. Voor een knapperig en lichtbruin laagje bewerk je het schuim met een brandertje.

Italiaans schuim kun je ook afbakken. Dat werkt hetzelfde als bij ‘normaal’ schuim. De schuimpjes bak je in 2 uur op 100ºC.