Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

3 citroenen

250 gram fijne suiker

190 gram ongezouten roomboter

3 eieren




Rasp de citroenen en pers het sap uit. Klop de eieren los. Zet een pannetje met een laagje water op en zet daarop een wat grotere vuurvaste kom. De onderkant van de kom moet net in de pan kunnen, maar niet het water raken. Laat het water op medium vuur koken. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in de kom en laat, al roerende, de boter smelten. Roer, als er een mooi papje ontstaan is, het citroensap toe. Voeg, al roerende, lepel voor lepel het ei toe. Laat het geheel indikken (ca 20 minuten) tot een pasta. Roer af en toe de curd goed door. Zorg dat het mengsel niet gaat koken en dat er genoeg water in de pan zit.  Haal de kom uit de pan als de lemon curd de gewenste dikte heeft en laat je de  Lemon Curd afkoelen.


Bewaar de Lemon Curd in een afgesloten pot in de koelkast