Welkom

Elixir Pies

Biografie

Mia March

Films

Links

Contact

Voor de korst

1 basis crust*


Voor de vulling

340 gr stroop

177 ml water heet water

¾ theelepel zuiveringszout

1 losgeklopt ei.

192 gr bloem

340 gr bruine suiker

51 gr bakvet

De vulling:

Verhit de oven voor tot 200 ºC.

Roer in een kom stroop, heet water en zuiveringszout goed door elkaar. Klop het ei er door en giet het mengsel over de bodem.


De Topping:

Meng in een kom bloem en bruine suiker goed door elkaar. Snij het bakvet met twee messen door het bloem/suikermengsel totdat het geheel op grove kruimels lijkt. Strooi de topping over de vulling.


Bak de pie 15 minuten.

Verlaag de oven temperatuur naar 175ºC en bak de Shoo-Fly pie in 30 minuten gaar en goudbruin van kleur.










De spirit pie is een zgn. Shoo-Fly pie.

Shoo-Fly pie (shoofly pie ofMontgomery pie) is een stroop pie die van origine traditioneel uit Pennsylvania Dutch komt.

Pennsylvania Dutch is een culturele groep gevormd door vroege Duitstalige immigranten en hun nakomelingen.