Home.Koken.24 Kitchen.Ready Steady Cook.Julie & Julia.Chef.Taarten van Abel.Uw gerecht.Menukaart.

ANANASBEIGNETS

 

Dit recept is door @jcj1677 via twitter binnengekomen.

Kijk ook eens op www.infoyo.nl

halve ananas of een blikje ananasschijven

melk
1 ei
150 gram zelfrijzend bakmeel
peper

zout
poedersuiker

Verwarm de frituurpan voor op 180°C g. Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het geklutste ei toe. Mix met een garde steeds een beetje melk door het bakmeel toe, totdat je een mooi glad deeg krijgt. Voeg eventueel naar smaak met wat peper en zout.

Snij de halve ananas in schijven (0.5 cm dik) en verwijder de schil en het harde middenstuk. Wentel de schijven door het deeg en frituur ze totdat de beignets goudgeel zijn. Bak maximaal 6 schijven per keer zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bestrooi de beignets voor het serveren met wat poedersuiker.

Je kunt ze zowel warm als koud eten.