Home.Koken.24 Kitchen.Ready Steady Cook.Julie & Julia.Chef.Taarten van Abel.Uw gerecht.Menukaart.

4 dunne plakjes ham

mojo gemarineerd varkensvlees*

4 witte baguettes van 15 cm

gesmolten boter

American mosterd

4 dunne plakjes kaas

4 augurken

 

voor 4 cubano's

 

Snij de augurken in dunne plakjes.

Verhit een koekenpan op een half hoog vuur. Voeg de ham en 4 plakken varkensvlees toe en bak het geheel aan beide zijde licht bruin van kleur. Leg het vlees op een bord. Snij de baguettes in de lengte doormidden, besmeer ze met wat boter en bak ze in de pan, in ca. 2 minuten, licht bruin van kleur. Leg het brood op een bord.

Beleg het onderste stuk baquette met het vlees, de kaas en augurk. Snij of vouw het vlees en de kaas zodat het niet al te veel uitsteekt. Besmeer de andere helft van het brood met mosterd en leg het op de sandwich. Smeer beide zijde van het brood in met wat gesmolten boter en leg het terug in de pan. Dek het brood af met bakpapier en druk het aan door er een deksel of andere pan op te leggen. Laat het geheel een minuut of drie, aan beide kanten bakken tot het de korst goudbruin van kleur is en de kaas gesmolten is. Laat de Cubano even afkoelen en snij het doormidden.

 

Serveer de Cubano's warm.

klik op  Carl voor een portie cassave friet met bananenketchup.

Banana Ketchup