Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.
Chocolade cupcake

Klik op het sprookjesboek voor een chocolade cupcake van de boze heks.

128 gr bloem

snufje zout

113 gr boter

60 ml ijskoud water

 

Voor de vulling:

67 gr suiker

2 theelepels maizena

snufje kaneel

1 grote appel

theelepel citroensap

2 eetlepels losgeklopt ei

theelepel water

 

 

Meng de bloem en de zout in een kom. Voeg de koude boter in reepjes toe en wrijf deze tussen je vingers door de bloem tot het kruimelig wordt. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel rustig tot een soepel deeg. Laat het deeg in plastic 15 minuten, in de koelkast, rusten. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een lap van 15 bij 30 cm.

Vouw de lap in de lengte doormidden en vervolgens door de breedte. Laat het deeg nu 1 uur, in plastic verpakt, in de koeling rusten.

Schil de appel en snij deze in dunne repen.

Meng in een pan de suiker, maizena, kaneel en citroensap door elkaar, voeg de appel toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 tot 10 minuten, zachtjes pruttelen totdat de appel zacht geworden is. Roer het geheel af en toe om. Meng in een kom het ei met het water.

Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ca. 30 cm, deel het in 4 gelijke delen en bestrijk deze met het eimengsel. Verdeel de appelvulling over het deeg. Vouw het deeg (diagonaal) dubbel en druk de randen heel goed vast. Gebruik eventueel wat water om de randen vast te plakken. Leg de turnovers op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met het overgebleven eimengsel. Snij in elke turnover drie kleine inkepingen. Bak de appel turnovers in een oven van 225°C, ca 17 tot 22 minuten goudbruin van kleur. Besprenkel ze met wat suiker en laat ze op een rooster afkoelen.