Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.
BAMI

250 gr mie

1 zakje bahmigroenten

300 gr varkensvlees

zout

2½ eetlepel olie

2 theelepels sambal oelek

3 eetlepels ketjap manis

1 teentje knoflook

1 prei

100 gr taugé

Snij het vlees in kleine dobbelsteentjes, de prei in dunne plakken en pers de knoflook uit.

Kook de mie zoals op de verpakking is aangegeven.

Doe de inhoud van het zakje bahmigroente in 150 ml kokend water en laat dit 10 minuten wellen. Bak de gezouten dobbelsteentjes vlees mooi bruin in een beetje olie. Voeg de gewelde groente, sambal oelek, ketjap en de knoflook toe en laat het geheel enkele minuten bakken. Voeg tenslotte de gesneden prei en de taugé toe en bak deze maximaal 2 minuten mee. Schep de uitgelekte mie door het vlees/groente mengsel en verwarm het geheel onder voortdurend omscheppen goed door.

 

Serveer de Bami Goreng met spiegelei, kroepoek en wat atjar .