Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.

Verhit de oven voor tot 190 °C. Vet een pievorm in met boter. hak de pecannoten fijn. Meng in een grote kom de bloem en de bruinesuiker goed door elkaar. Voeg de koude boter in plakjes toe en wrijf deze door het bloem tot een kruimelig geheel. Roer de pecannoten er door en druk het korstdeeg in de bakvorm.h. Stir in the pecans and press the mixture into the pie plate. Bak de bodem 10 minuten. Gebruik eventueel een noodvulling van oude bonen op een laag aluminiumfolie om de bodem tijdens het bakken plat te houden.

Meng voor het cakebeslag de suiker, bloem, cacao, zuiveringszout, bakpoeder en een snufje zoutI in een grote kom goed door elkaar. Voeg de melk, vanille en de losgeklopte eieren toe en klop het geheel tot een glad beslag. Roer heel voorzichtig het water door het beslag.  Giet het cakebeslag over het korstdeeg en bak de pake in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de pake helemaal afkoelen.

Meng voor de glazuurlaag het cacaopoeder met de poedersuiker door elkaar. Klop met een mixer de boter  lekker romig. Voeg nu het cacaomengsel geleidelijk toe en klop het geheel glad en luchtig. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje het kokende water toe. Voeg als laatste de vanille toe. Glazuur de pake met swierige bewegingen.

Voor de korst

128 gr bloem

255 gr  lichtbruine basterd suiker

57 gr koude boter

75 gr pecannoten

 

Voor de cake

200 gr suiker

128 gr bloem

6 eetlepels ongezoete cacaopoeder

3/4 theelepel zuiveringszout

3/4 theelepel bakpoeder

snufje zout

118 ml melk

60 ml olie

1 theelepel vanille

2 licht geklopt eieren

118 ml kokend water

 

Voor de glazuur

2 eetlepels zachte boter

125 gr poedersuiker

30 gr ongezoete cacaopoeder

2 tot 3 lepels kokend water

1 theelepel vanille