Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespuntje zout boven een kom. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe 80 gram  bij het bloem. Maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker het ei met een vork los. Smelt de boter.  Roer de melk en de gesmolten boter door het ei. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles door tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes. Strooi de rest van de chocolade erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

225 gr bloem

1 zakje bakpoeder

125 gr donkere basterdsuiker

4 eetlepels cacaopoeder

mespuntje zout

100 gr pure chocolade  

1 ei

225 ml melk

75 gr boter