Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

100 gr bloem

75 gr boter

150 ml kraanwater

3 eieren

 

voor de saus:

150 gr pure chocolade

4 eetlepels slagroom

4 eetlepels water

Pavlova

Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in stukken en doe ze in een sauspan. Voeg het water en een snufje zout toe en breng het geheel aan de kook. Voeg, als de boter gesmolten is, al roerende de bloem in een keer toe. Blijf het geheel roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Klop de eieren, een voor een, door het deeg, tot een stevig en glad deeg.

Vet een bakplaat in. Leg met twee lepels een beetje deeg (niet al te dicht op elkaar) op de bakplaat. Bak de profiteroles, in het midden van oven, in 10-15 minuten gaar en. (grotere profiteroles zijn in 20-30 minuten gaar). Open tijdens het bakken de oven niet om inzakken te voorkomen. De profiteroles zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en gemakkelijk loslaten van de bakplaat.

Zet de ovendeur op een kier en laat de profiteroles 10 minuten. afkoelen. laat op een rooster verder afkoelen. Knip de soesjes open met een schaar en spuit de profiteroles vol met slagroom. Breek de chocolade in stukjes.

Maak de chocolade saus door het water met de slagroom en de chocolade op een laag vuur, al roerende, te verwarmen. Blijf net zo lang roeren totdat de chocolade gesmolten is en er een gladde saus ontstaat. Giet over elk Profiterole een beetje chocoladesaus.

 

Serveer de Chocolate Profiteroles met wat bramen.

 

Klik op John voor lekkere Pavlova.