Klik op Mrs. Smith om een kidnapping op te lossen..
Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

4 dozijn kleine mosselen

4 dikke plakken bacon

1 uizeezout

600 gr aardappelen

3 eetlepels bloem

350 ml slagroom

350 ml volle melk

1 bosje tijm

2 blaadjes laurier

Extra-virgin olijfolie

 

Schrob de mosselen schoon. Hak de uien fijn en hak de bacon en aardappelen in blokjes. Breng in een grote (afgesloten) pan de mosselen en 237 ml water aan de kook. Laat de mosselen 6 tot 7 minuten koken. Verwijder de mosselen die al open gegaan zijn  en laat de overige mosselen nog een paar minuten doorkoken, totdat deze ook open zijn gegaan. Zeef het kookvocht, door een koffiefilter en zet het opzij. Haal de mosselen uit hun schelp.

Sprenkel een paar druppels olie in een mosselpan en fruit hierin de bacon knappering goudbruin van kleur. Voeg nu het ui toe en fruit deze glazig en zacht. Voeg de aardappelblokjes toe en laat het geheel een minuut of 5 doorkoken. Roer de bloem door het uien/aardappelmengsel. Giet, beetje bij beetje, al roerende het kookvocht toe tot een glad papje. Voeg nu, beetje bij beetje, al roerende de melk en slagroom toe. Doe de laurierblaadjes en de tijn in de pan en laat het geheel op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg tenslotte de mosselen toe en breng de soep op smaak met bijvoorbeeld wat hete saus.

Gebakken Lever

Klik op Mr. Smith voor gebakken lever.