Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

Voor de Buns:

 

500 gr broodmeel

80 gr basterdsuiker

9 gr zout

20 gr magere melkpoeder

10 gr droge gist

280 ml water

1 ei

60 gr ongezouten boter

 

Voor de topping:

 

200 gr ongezouten boter

150 gr poedersuiker

3 eieren

200 gr cake mix

1 eetlepel oploskoffie

2 eetlepels heet water

1 eetlepel koffie likeur of koffie essence

 

 

Schep alle droge ingrediënten voor de buns, in een kom, door elkaar.  Roer, in een maatbeker,het water met het ei door elkaar. Giet het water/ei mengsel langzaam door de droge ingrediënten en mix het geheel (met deeghaken)door elkaar. Snij de boter in repen en voeg deze aan het deeg toe. Kneed het geheel, ca.10 minuten, tot een glad en soepel deeg. Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek de kom af met een doek. Laat het deeg 40 minuten rijzen totdat het volume verdubbeld is. Maak ondertussen de topping. Los de oplos koffie op in 2 eetlepels heet water. Klop de boter met de suiker bleek van kleur. Voeg de eieren één voor één toe en klop tussendoor het geheel goed door. Voeg de cakemix, oploskoffie en likeur toe en klop het geheel tot een glad geheel en zet het opzij. Vet een bakplaat in met boter of gebruik bakpapier.  Leg het deeg voor de buns op een met bloem bestoven werkblad. Laat wat lucht uit het deeg ontsnappen door even in het deeg te stompen. Verdeel het deeg in 16 delen of bollen van ca. 25 gr. Rol elke bal uit tot een kleine cirkel en leg 1 theelepel boter in het midden.

Maak er weer een bol van en leg de bolletjes, 2,5 cm van elkaar af, op de bakplaat. Laat de buns 45 minuten rijzen.

Verhit de oven voor tot 215°C. Spuit, met een fijne punt op de spuitzak, de koffie topping in cirkels over de bolletjes.

Bak de buns ca. 18 minuten in de oven totdat er een zachte korst ontstaan is en de buns licht bruin van kleur zijn.

Klik op Repelsteeltje voor een een kopje noodlesoup.

 

Noodlesoup