Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

2 kg prime rib roast

60 gr zachte ongezouten boter

1 eetlepel vers gemalen zwarte peper

1 theelepel provençaalse kruiden*

zeezout

 

 

 

*Voor het Provençaalse kruidenmengsel:

    4 delen marjolein

   4 delen tijm

   4 delen bonenkruid

   2 delen rozemarijn

   2 delen basilicum

   1 deel salie

   1 deel lavendel(bloemen)

 

 

Laat de prime rib op kamertemperatuur komen (ca. 4 uur).

Verhit de oven voor tot 260 °C.

Meng boter, peper en provençaalse kruiden in een kom totdat alles goed gemengd is. Smeer het vlees in met het kruidenmengsel en strooi er naar eigen smaak zeezout over.  Rooster het vlees 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schakel de oven uit en laat het vlees, met de deur gesloten, 2 uur in de oven staan. Haal de prime rib uit de oven en snij deze in plakken.

 

Serveer er broccoli, worteltjes en krielaarappeltjes bij.

Klik op Sherlock voor lekkere Chocolate profiteroles.

Chocolate Profiteroles