Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

Quiche Pie Crust:

320 gr bloem

1 theelepel zout

1 theelepel suiker

225 gr boter

 

Quiche vulling:

 

4 eieren

4 lepels slagroom

45 gr geraspte cheddar

1 grote maiskolf

2 stengels prei

peper en zout

Meng de bloem, het zout en de suiker in een kom door elkaar.  Snij het boter met twee messen door de bloem tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg steeds een lepel ijswater toe en meng het water met een vork door het mengsel totdat het deeg enigszins samenhangt. Kneed het deeg rustig tot een bal. Wikkel het deeg in plastic en laat het deeg tenminste 30 minuten in de koeling rusten.

Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een lap die in een pie vorm past. Druk het deeg voorzichtig in de vorm en laat 2 cm deeg over de rand hangen.

Snij de prei en dunne ringen en spoel deze schoon. Smoor de prei totdat ze net zacht geworden zijn. Verhit de oven voor tot 200°C.

Wikkel de maiskolf in een natte papieren handdoek. Verwarm het geheel twee minuten in de magnetron en laat het vervolgens afkoelen. Schraap de mais van de kolf. Klop de eieren op met de slagroom en wat peper en zout. Voeg de geraspte cheddar toe. Giet het slagroommengsel in de vorm en verdeel de prei en mais over de bodem.  Vouw het overhangde deeg naar binnen en vorm een mooie rand.

Bak de quiche in 15 tot 20 minuten licht bruin van kleur.