DOWNTON ABBEY
Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

2 lamsracks , frenched

25 gr fijngehakte rozemarijn

6 teentjes fijn gehakte knoflook

2 eetlepels fijngehakte oregano

1 eetlepel  kosher zout

2 theelepels zwarte peper

4 aardappelen

3 wortelen

extra Virgin Olive Oil

 

Verhit de oven voor tot 230 °C.

Meng de gehakte kruiden, sjaotjes en specerijen door elkaar. Borstel het lamsvlees met olijfolie en wrijf het het vlees vervolgens in met het kruidenmengel.

Vet een braadslede in met olijfolie en leg in het midden de lamsrack.

Leg aluminiumfolie over de blootliggende botten om aanbranden te voorkomen.

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Snij de geschilde wortelen in plakjes van ca 0,5 cm. Leg de groente in een enkele laag rond het vlees. Schenk over het geheel een beetje olie en strooi er een beetje peper en zout over. Braad het lamsvlees naar eigen smaak gaar.

Rauw: 20 minuten op 55°C

Medium: 30 minuten op 57 °C.

Gaar: 35 minuten  opo 60°C.

Leg het vlees en de groente op een dekschaal, dek het af met aluminiumfolie en laat het geheel 5 tot 10 minuten rusten.

Serveer de lamsrack met de groente en de saus.

Klik op Mr. Crawley voor een lekker toetje.

 

Syllabub