Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

800 gr suiker

120 gr wietboter
354 ml gecondenseerde melk
455 gr pure chocolade


 

Vet een bakblik goed in met plantaardige olie.

Verwarm al roerende, op een laag vuur, de melk, suiker en boter in een pan totdat de suiker opgelost is. Voeg dan de vanille toe en breng het geheel aan de kook tot een temperatuur van 112˚C. Laat het mengsel net zo lang koken tot het er uit ziet als dikke borrelende lava. PAS OP: het is erg heet!

Breek ondertussen de chocolade in hele kleine stukken en doe ze in een metalen kom. Haal de pan van het vuur en voeg, de chocolade toe. Roer het geheel rustig om totdat de chocolade opgelost is. Blijf roeren totdat de fudge mat van kleur begint te worden. Giet de fudge over de ingevette bakplaat en laat het op kamertemperatuur afkoelen. Keer de afgekoele fudge om en snij deze in blokken.

Bewaar de fudge in een luchtdichte trommel.

 

MET WIETBOTER

Klik op Jack voor een hap gratin van Phryne.

 

Gratin