Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.

2 grote zoete uien (spanish onions)
375 ml bloem
375 ml karnemelk
1 theelepels zout
snufje cayenne peper
¼ theelepels peper
¼  theelepels koreander

olie om te bakken of te frituren

 

 

Meng de kruiden goed door de bloem.

Schil de uien snijdt ze in dikke plakken van ca ½ cm  en haal de ringen wat uit elkaar.

Doe de karnemelk en de bloem in twee aparte kommen haal de uienringen  bij beetjes door de bloem en schudt de overtollige bloem er af.
Haal de ringen dan door de karnemelk en vervolgens nogmaals de bloem.
Leg de uienringen op het bakblik zonder dat ze  elkaar raken. Laat de ringen een half uurtje drogen op kamertemperatuur.
Verwarm de olie (zoals voor patat)
Bak de uien ringen in kleine hoeveelheden in de olie tot ze mooi goudgeel van kleur zijn.
Laat de gefrituurde uienringen op keuken papier goed uitlekken.

 

Pasta con le sarde

Klik op Tony voor een Italiaans gerecht.

Pasta con le sarde