Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

2 grote zoete uien (spanish onions)
375 ml bloem
375 ml (vegan) karnemelk
1 theelepels zout
snufje cayenne peper
¼ theelepels peper
¼  theelepels koriander

olie om te bakken of te frituren

 

 

Maak de vegan karnemelk door 2 eetlepels appelazijn toe te voegen aan een glas soja- of amandelmelk en laat het geheel 15 rusten.

Meng de kruiden goed door de bloem.
Schil de uien en snijdt ze in dikke plakken van ca ½ cm. Haal de ringen wat uit elkaar.

Doe de karnemelk en de bloem in twee aparte kommen. Haal de uienringen door de bloem en schudt de overtollige bloem er af.
Haal de ringen dan door de karnemelk en vervolgens nogmaals door de bloem.
Leg de uienringen op het bakblik zonder dat ze elkaar aanraken. Laat de ringen, op kamertemperatuur, een half uurtje drogen.
Verwarm de olie (zoals voor patat)
Bak de uien, in kleine hoeveelheden, in de olie tot ze mooi goudgeel van kleur zijn.
Laat de gefrituurde uien op keuken papier goed uitlekken.

 

Pasta con le sarde

Klik op Tony voor een Italiaans gerecht.

Pasta con le sarde