Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

384 gr bloem

theelepel bakpoeder

1 theelepel zuiveringzout

snufje zout

1 lepel gemalen gember

2 theelepels kaneel

snufje gemalen kruidnagel

6 eetlepels ongezouten boter

165 gr bruine basterdsuiker

1 ei

8 eetlepels stroop

2 theelepels vanille

1 theelepel citroenrasp

Meng de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout en de kruiden in een kom goed door elkaar. Mix in een andere kom de boter met de suiker en het ei goed door elkaar. Voeg de stroop, vanille en cirtoenrasp toe en mix het geheel goed door. Roer de droge ingrediënten, geleidelijk, door het botermengsel totdat er een glad deeg ontstaat. Verdeel het deeg in twee ballen en verpak ieder deel in een stuk plastic en laat het tenminste 2 uur (max. 8 uur) op kamertemperatuur rusten.

Verhit de oven voor tot 190°C.  Leg vetvrijpapier op een bakblik of vet deze in.

Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een plak van 0,5 cm. Sprenkel ook wat bloem over de deegroller om plakken te voorkomen.

Druk met een gingerbread men vorm de koekjes uit het deeg.

Leg de koekjes, met tussenruimtes van 3 cm, op het bakblik. Bak de koekjes 7 tot 10 minuten in de oven.

Laat de gingerbread men cookies even afkoelen en leg ze als ze hard genoeg zijn op een rooster afkoelen.

decoreer de afgekoelde koekjes met een eetbare stift of glazuur.

 

klik op Pete voor Friet met Nacho's.

Friet met Nacho
Friet met Nacho