Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

1 kg aardappels

500 gr winterpeen

500 gr uien

250 ml vleesbouillon

spekblokjes

rookworst

"Lawaai jus" is jus uit een pakje.

Schil en was de aardappelen en snijd ze in vieren. Schil de penen en verwijder de kroontjes. Was de penen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels en wortelen met de bouillon in een grote pan, breng het aan de kook. Pel de uien, snipper ze grof en doe ze bij de peen en aardappelen in de pan. Breng het geheel weer aan de kook en laat de hutspot verder koken tot de aardappelen goed gaar zijn. Verwarm de worst. Giet het kookvocht af. Stamp, tijdens het droogkoken, het geheel goed door elkaar. Bak in een koekenpan de spekjes lekker knapperig en stamp deze door de hutspot.

Serveer de hutspot met rookworst en "lawaai jus".