Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.

Kobe vlees is afkomstig van Japanse Wagye runderen. Wagye runderen worden op een trage, organische manier grootgebracht. Ze krijgen biologische granen te eten, worden dagelijks gemasseerd, drinken Japans bier en luisteren naar klassieke muziek.

KOBE STEAK

450 gr Kobesteak

6-7 King Trumpet paddestoelen

3 eetlepels boter

1 takje rozemarijn

zout

vers gemalen peper

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Kruid het vlees, 20 minuten voor bereiding, aan beide kanten met peper en zout. Snij de paddestoelen in de lengte door midden. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed op temperatuur komen. Giet een scheutje olijfolie in de pan voeg de paddestoelen toe en schud het geheel even goed om. Fruit de paddestoelen, op een laag vuur, totdat ze lekker bruin zijn. Verhit (ondertussen) een koekenpan met een dikke bodem op een hoog vuur totdat het net begint te roken. Bedek de bodem met een dun laagje olijfolie en voeg de steak toe. Schroei de Kobe steak, op een medium vuur, in ca 3 tot 4 minuten dicht. Keer het vlees met een vlees-tang om en schroei ook de onderkant in ca. 3 minuten dicht. Verdeel de klontjes boter en de takjes rozemarijn in de pan. Kantel de pan om de gesmolten boter naar de kant te krijgen en giet met een lepel wat gesmolten boter over de bovenkant van de steak. Herhaal dit 5 tot 8 keer en haal het vlees uit de pan om te rusten. Leg het vlees na 3 tot 5 minuten op een voorverwarmd bord. Serveer de Kobe Steak met king Trumpet paddestoelen.

Giet eventueel een lepel boter met wat rozemarijn over het vlees.