Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

Hak de tomaten in blokjes. Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit  de ui met een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg na een een minuut de fijn gesneden knoflook toe. Verhit in een andere koekenpan de tomatenpuree, al roerende, op hoog vuur en voeg, wanneer de tomatenpuree niet meer zurig ruikt, de ui met knoflook toe. Bak het gehakt en de kruiden in een beetje olijfolie. Voeg als het gehakt rul is deze, samen met de blokjes tomaat,  toe aan de tomatenpuree en laat dit een drie kwartier op een laag vuur sudderen, af en toe even doorroeren. Voeg naar eigen smaak, laurier, sambal en suiker toe.

Smelt de boter in een steelpannetje, voeg, al roerende de bloem toe zodat er een dikke massa ontstaat. Schenk beetje bij beetje, al roerende, de melk erbij totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snij de mozarella in plakjes. Verwar de oven voor tot 180 °C.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie in. Leg een laag lasagnevellen op de bodem. Giet daarover een derde van de bechamelsaus, vervolgens een derde van de bolognesesaus en hierop een laagje mozarella. Herhaal twee maal, maar eindig niet met de mozarella. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats deze in de oven. Verwijder na een half uur de folie en bak de lasagne nog een 15 à 20 minuten door.

Serveer de lasagne met tomaat, pesto en mozarella.

500 gram rundergehakt

1 ui

3 blikjes tomatenpuree

5 tomaten

1 pak voorgekookte lasagnevellen

2 bolletjes mozarella

3 teentjes knoflook

1 laurierblad

50 gram boter

50 gram bloem

500 ml koude melk

basilicum

oregano

majoraan

peterselie

paprikapoeder

sambal

olijfolie

suiker

peper en zout

Klik op Emma voor een Coffee bun.

Coffee bun