Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.
Broodje Saucijs
Broodje Saucijs

PAELLA

 

4 eetlepels olijfolie

1 ui

2  teentjes knoflook

1 rode peper

125 gr  chorizoworst

2 kipfilets

350 gr paellarijst

1.25 liter kippenbouillon

100 ml witte wijn

1 takje verse tijm

1 klein plukje saffraan

zout

zwarte peper

2 inktvissen

2 tomaten

75 gr bevroren doperwten

122 grote garnalen

500 gr mosselen

verse peterselie

8 partjes citroen

Hak de ui en knoflook fijn. Snij de kipfilet en chorizo in blokjes. Ontpit de tomaat en snij deze in stukjes. Snij de schoon gewassen inktvis in stukjes. Was de mosselen en ontdoe ze van hun baard. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelmatig vuur. Voeg ui, knoflook en peper toe en roer het geheel een paar minuten goed door. Voeg chorizo, kip en rijst toe en bak dit gedurende 2-3 minuten aan. Giet, al roerende, de helft van de bouillon toe, en voeg vervolgens wijn, tijm en saffraan toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat het, onder af en toe roeren, ca. 15 minuten sudderen. Voeg, als de rijst nog niet gaar is, 1/3 van de resterende bouillon toe en roer dit goed door elkaar. Laat het gerecht langzaam pruttelen en voeg indien nodig extra bouillon toe. Roer de inktvis, tomaten en erwtjes door het gerecht en laat het nog 2 minuten koken. Leg nu de garnalen en mosselen erop en den de hele pan af met aluminiumfolie en laat dit zo nog 3 tot 5 minuten doorkoken. Verwijder de aluminiumfolie en strooi er wat peterselie over.

Serveer de paella vanuit de pan en garneer het met partjes citroen

 

klik op Mozzie voor een lactose- en glutenvrij pistache ijsje.

Pistache IJs