Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

2 ribeye steaks

2 eetlepels extra virgin olijf olie

450 gr verse morieljes

1grote  sjalot

6 verse takjes tijm

236 ml rode wijn

350 ml (licht gezouten) kippenbouillon

2-3 eetlepels koude boter

zeezout

vers gemalen zwarte peper

Snij de paddestoelen in plakjes en hak de sjalot in ringen. Snij de boter in kleine stukjes.

Kruid de steaks, naar eigen smaak, met peper en zout. Grill, rooster of bak de ribeye steaks medium rare. Zet ze op zij op een warme plaats. Maak de morieljesaus als volgt: Zet een sauspan op een half hoog vuur en verhit hierin de olie Fruit de morieljes, sjalotjes en de tijm 4 tot 5 minuten, totdat de paddestoelen zacht worden.  Voeg de rode wijn to en breng het geheel aan de kook. Laat het vochtvolume tot 3/4 indampen.Voeg het bouillon toe en laat het geheel in 5 minuten lichtjes indikken. Haal de pan van het vuur en strip de tijm, boven de pan. De steeltjes zijn niet meer nodig. Roer de boter, stukje bij stukje, door de saus totdat alles goed gemengd is. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Snij de ribeye steaks in dunne plakjes en leg deze op een schaal. Giet de saus over het vlees en serveer de ribeye direct uit.