Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.

1 lamspoot (2 kg)

4-5 teentjes knoflook

verse rozemarijn

zout

vers gemalen zwarte peper

olijfolie

1 kg aardappelen

Verhit de oven voor tot 200. snij de teentjes knoflook in dunne reepjes. Kerf 20 ondiepe inkepingen in het vlees en vul deze met een plakje knoflook en een paar blaadjes rozemarijn. Breng het vlees met peper en zout op smaak en sprenkel er wat olijfolie over. Leg het vlees op een ingevet rooster die in een braadslede past. Plaats de braadslede in de oven en rooster het vlees, in ca. 75 minuten, gaar. Giet af en toe wat afgedropen vet over het vlees. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Kook de aardappelen. Giet ze af en laat ze even droog koken. Leg de aardappelen, na de eerste 20 minuten van het braden van het vlees, voorzichtig op het rooster onder het vlees. Giet er wat afgedropen vet over. Keer de aardappelen 1 of 2 maal.

Serveer de aardappeltjes bij het vlees.