Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

5 eieren
250 gr suiker
250 gr  wortelen
250 gr amandelen
80 gr bloem
1 eetlepel bakpoeder
mespuntje zout
margarine

Voor de kirschglazuur:


2 eiwitten
450 gr poedersuiker
1 el water
1 a 2 eetlepels kirsch

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een bakvorm in met boter. Splits de eieren en klop de dooiers met de helft van de suiker tot een schuimig geheel. Was en schil de wortelen en hak ze fijn. Hak de amandelen fijn. Meng de wortelen en de amandelen door het eimengsel.
Zeef de bloem en bakpoeder en een mespuntje zout  en schep het door het eimengsel.
Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf en schep het schuim voorzichtig door het deegmengsel. Doe het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen. Maak ondertussen de kirsch glazuur.
Klop de eiwitten schuimig. Zeef er de poedersuiker boven het eiwit en meng alles door elkaar tot een stevig, dik glanzend mengsel. Voeg nu al roerende de kirsch en het water toe. Strijk de glazuur over de afgekoelde taart.

Versier de taart met amandelen of marsepeinen worteltjes.