Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.
1 knoflook, geschild maar niet gehakt
2 eetlepel gedroogde rozemarijn
180 ml witte wijn
3 eieren
60 gram  parmezaanse kaas
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
250 ml melk
 cayenne peper
zout

Verhit een braadpan op een half hoog vuur. Voeg de olijfolie, knoflook teentjes en de rozemarijn toe en laat het smoren totdat de knflook net bruin begint te worden. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel afgedekt, op een laag vuur, pruttelen totdat de knoflook zacht is en de wijn verdampt is, voor ten minste 30 minuten. Voeg water toe als de wijn te snel verdamt.

Maak ondertussen een Béchamel saus: Smelt de boter in een pan op een half hoog vuur. Voeg al roerende de bloem toe en laat het even pruttelen. Voeg voorzichtig onder voortdurend roeren de melk toe. Laat het geheel op een laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Regelmatig even roeren. Laat het afkoelen. Pureer de knoflook.

Verhit de oven tot 200°C.

Vet de soufflévorm  in.

Maak de Béchamel saus door het eigeel, knoflookpasta,  parmezaanse kaas en een snufje cayenne peper goed door elkaar te roeren. Voeg naar smaak zout toe.

Sla de eiwitten stijf tot het in pieken van de garden valt. Roer het eiwit voorzichtig door het Béchamel mengsel, voorkom dat het eiwit inzakt.

Doe het geheel in de soufflé vorm en bak het geheel tot de korst goudbruin wordt in ca. 15-20 minuten.

Serveer de souffle zodra deze uit de oven komt.

Klik op Mr. Smith voor de volgende opdracht.

Dim Sum
Dim Sum
Dim Sum