Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

225 gr zachte boter

400 gr basterdsuiker

4 eieren

1 ½  theelepel amandel extract

1 2/3 theelepel vanille extract

310 gr bloem

2 theelepels bakpoeder

snufje zout

85 gr gemalen amandelen

250 ml melk

 

Voor de topping:

4 eetlepels melk

150 gr basterdsuiker

½  theelepels amandel extract

50 gr geroosterd amandelschaafsel

 

Verwarm de oven voor tot 180°C.

Vet een vorm in en bestrooi deze met bloem. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, wat zout en de gemalen amandelen door elkaar. Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een luchtig geheel. Klop een voor een de eieren door dit mengsel en vervolgens het vanille- en amandel extract.  Schep nu het, afwisselend, de bloem en de melk erdoor, totdat alles goed gemengd is. Giet het beslag in de vorm.

Bak de sponge cake in 60 tot 70 minuten gaar.

Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens u de cake uit de vorm haalt.

Meng de ingrediënten van de topping door elkaar en giet dit over de nog warme cake.

Klik op de zusters voor een lekkere Quiche.

Quiche Lorraine