Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

4 grote paprika's

500 gr mager gehakt

1 ui

190 gr gekookte rijst

snufje zout

1 teentje knoflook

443 ml tomatensaus

85 gr geraspte mozzarella kaas  

Hak het uitje en het teentje knoflook fijn. Was de paprika's en snij het topje eraf. Verwijder de zaden en membramen. Snij eventueel, als de paprika niet blijft staan, een dun plakje van de onderkant. Breng in een braadpan genoeg water (zodat de paprika's onder water staan) aan de kook. Zet de paprika's in het kokende water en laat ze 2 minuten koken. Laat de paprika's vervolgens goed uitlekken. Bak in een koekenpan het gehakt en 2 eetlepels van het gesnipperde uitje, al roerende, een minuut of 10 goed door totdat het gehakt lekker bruin is. Voeg nu de rijst, knoflook, zout en 236 ml tomatensaus toe en laat het geheel goed heet worden.

Verhit de oven voor tot 175°C.

Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Giet de resterende tomatensaus over de paprika's en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de paprika's 10 minuten. Verwijder de folie en bak het geheel nog 15 minuten door. Besprenkel de gevulde paprika's met de geraspte mozzarella.

Alcohol ice cream