Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.

10 maraschino kersen

2 eetlepels rum

200 gr kristalsuiker

2/3 kop cacao

2 eetlepels koffie

150 ml water

4 eidooiers

200 ml slagroom

150 gr geschaafde chocolade

 

Week de kersen in de rum.

Meng, in een pan, de suiker met de cacao en de koffie door elkaar. Voeg het water toe en meng het geheel goed door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Klop de eidooiers los en luchtig. Voeg, al roerende, rustig het kokende mengsel toe aan de dooiers. Blijf roeren tot het geheel dik wordt en de strepen van het roeren in mengsel blijven staan als je stopt. Haal de kersen uit de rum het houd deze nog even apart. Schenk de rum bij de slagroom en klop dit samen op.

Schenk het room bij het eidooiermengsel en voeg dan de geschaafde chocolade toe. Verdeel het mengsel over ongeveer 10 muffinvormpjes. Vul elke vorm voor een derde deel en plaats in het midden een kers. Druk de kers een beetje aan. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de vriezer.

Haal de ijsbonbons 5 tot 10 min voor het serveren uit de diepvries.

Garneer de tartufo eventueel met wat slagroom en chocolade- snippers

 

Broodje Saucijs
Broodje Saucijs

Klik op Jane voor een Chicken Marbella.

Chicken Marbella