Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.
Glazed Carrots

Klik op mr Darcy voor de volgende gang.

Glazed Carrots
Glazed Carrots
Glazed Carrots

Leg een kalfschenkel, soepkip,1 pond magere spek, 1 pond rijst, twee ansjovissen, een paar peperkorrels een bundeltje zoete kruiden, 2 of 3 uien en 3 of 4 in stukken gehakte selderie in 6 liter water. Laat het geheel samen goed stoven totdat de soep, naar eigen smaak, goed getrokken is. Zeef de soep en laat het een nacht rusten. Haal de volgende dag het schuim uit de pan. Giet de heldere soep in een diepe koekenpan. Voeg een ½ pond  gemalen amandelen toe en laat het geheel een beetje koken. Zeef de soep door een zeef. Voeg nu 475 ml room en een losgeklopte eidooier toe. Serveer de white soup heet.

 

John Farley, The London Art of Cookery, 1783.