Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

1 eetlepel olijfolie

1ui

1 teentje knoflook

2 wortels

500 gr mager runder gehakt

250 ml bouillon

400 gr tomatenblokjes in basilicumsaus

1 theelepel gemengde kruiden

Worcesterdhire saus

1 kg aardappelen

2 theelepels mosterd

75 gr boter

4 eetlepels melk

 

Verwarm de oven voor tot 190°C.

Snipper het ui en knoflook. en snij de wortelen en aardappelen in plakjes.

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit het ui, de knoflook en wortel totdat alles lekker zacht is. Voeg het gehakt toe en braad het bruin van kleur. Voeg nu de tomaten, het bouillon, de kruiden en de Worcestershire saus toe en laat het geheel, afgedekt,30 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de aardappelen. laat ze goed uitlekken en pureer ze, met de mosterd, boter en melk tot een glad geheel. Voeg eventueel naar eigen smaak wat peper en zut toe. Schep het gehakt mengsel in een, ingevette, ovenschaal Dek het af met de aardappelpuree en bak de cottage pie in 30 minuten goudbruin van kleur.