Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.
Buffalo Wings

200 gram tarwebloem
150 gram mager varkensvlees
20 gram vet spek in blokjes van 2 mm
50 gram fijngesneden paksoi (het groene blad)
5 eetlepels kippenbouillon

1 kleine theelepel zout
2 theelepels lichte Chinese sojasaus
1 theelepel sesamolie

Vermeng de bloem en ± 1 dl water tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol het deeg uit tot cirkels van 9 cm. laat het midden iets dikker dan aan de buitenkant.
Pureer het vlees in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg het spek, de paksoi, de bouillon, het zout, de sojasaus en de sesamolie toe en draai die even mee.
Verdeel het mengsel over de deegcirkels en knijp het deeg als halve maantjes dicht.
Wrijf de koekenpan dun met olie in.
Leg de dim sum naast elkaar in de pan en bak ze op middelhoog vuur ± 2 minuten tot de onderkant lichtbruin is.
Schenk er ± 2 dl water bij en zet het vuur hoog.
Dek de pan af en kook de dim sum ± 5 minuten tot het water is verdampt.
Neem, als de dim sum sissend geluid gaan maken, het deksel van de pan en laat de rest van het vocht verdampen.

Serveer eventueel met saus van Chinese rode azijn en fijngehakte verse gember of Chinese sojasaus bij.

 

Klik op Mrs. Smith voor Buffalo Wings.

Buffalo Wings
Buffalo Wings
Buffalo Wings
Buffalo Wings