Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

275 gram bloem

1 dessertlepel gemalen gember

1 theelepel zuiveringszout

¾ theelepel gemalen kaneel

½ theelepel gemalen kruidnagel

¼ theelepel zout

125 gram zachte plantaardige boter

200 gram basterdsuiker

1 ei

1 eetlepel water

4 eetlepels stroop

2 eetlepels basterdsuiker

Verhit de oven voor tot 180˚C.

 

Zeef de bloem, gember, baksoda, kaneel, kruidnagel en zout in een kom en laat het rusten.

Mix in een grote kom de boter en suiker totdat het licht en luchtig is. Klop eerst het ei en roer daarna het water en de stroop door het botermengsel. Roer geleidelijk de droge ingrediënten door het stroopmengel.

Maak van het deeg ballen, zo groot als een walnoot, en rol deze door de resterende 2 eetlepels basterdsuiker. Leg de koekjes, 2 cm van elkaar, op een ingevette bakplaat en druk ze iets plat.

Bak de koekjes in 8 tot 10 minuten gaar. Laat de koekjes eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen alvorens ze op een rooster verder af te laten koelen. Bewaar de Ginger Nuts in een luchtdichte trommel.

 

Ginger nuts

Klik op Mr. Parkin voor eccles cakes.

Eccles cake
Eccles cake