Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

110 gr zelfrijzend bakmeel

1 volle theelepel gemberpoeder

1 afgestreken theelepel baking soda

40 gr kristalsuiker

50 gr plantaardige boter  

2 eetlepels stroop

 

Verwarm de oven voor tot 190ºC.

Zeef het meel, de baking soda en het gemberpoeder boven een kom. Voeg de suiker en boter toe. Wrijf de boter door de bloem tot een kruimelig geheel. Voeg de stroop toe en kneed het geheel tot een mooi deeg. Maak kleine bolletjes van het deeg en druk ze, op een ingevette bakplaat, plat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes open.

Bak de gingernuts, in het midden van de oven, in 10 tot 15 minuten gaar.

Laat ze nog een minuut of 10 op een rooster afkoelen. Bewaar de gingernuts in een goed afgesloten trommel.