Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

4 rode aardappelen

1 ui

3 eetlepels boter

3 eetlepels bloem

snufje zout

500 ml melk

geraspte cheddar kaas

 

Verwarm de oven voor tot 200°C).

 

Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Snij de ,gepelde ui in ringen. Vet een ovenschotel in en leg er een laag aardappelschijfjes in. Maak nu een laag met uienringen en vervolgens een top laag van de overgebleven aardappelschijfjes. Bestrooi de aardappelen naar eigen smaak met wat peper en zout.

Smelt de boter in een pan. Roer de bloem met wat zout door de gesmolten boter en voeg, al roerende, beetje bij beetje de melk toe tot een gladde saus. Roer nu de geraspte kaas door de saus en blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is. Giet de saus over de aardappelen en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel in ongeveer 1½ uur gaar een goudbruin van kleur.

 

Broodje Saucijs
Broodje Saucijs

Klik op Phryne voor een lekkere Cottage pie.

 

Cottage pie
Cottage pie