Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

100 gr boter

900 gr lamsvlees

3 lamsnieren

2 uien

4 wortelen

25 gr bloem

2 theelepels Worcestershire saus

500 ml kippenbouillon

2 laurier

900 gr aardappelen

 

Verhit de oven voor tot 160 C.

Verwijder het vet van de niertjes en snij ze in plakken. Schil de aardappelen, uien en wortelen en snij ze in plakken.

Verhit de boter in een ondiepe stoofpan en bak het lamsvlees bruin. Bak nu de niertjes bruin van kleur en haal ze uit de pan. Fruit nu de uien en wortelen, in dezelfde pan, goudbruin van kleur. Voeg de bloem toe en roer het geheel even door. voeg de Worchestershire saus en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Roer vervolgens de laurier en het vlees door de stew en zet het vuur uit. Verdeel de aardappelschijven over het geheel en leg er, hier en daar, een paar klontjes boter op. Dek de pan af en zet de hotpot ca. 1½ uur in de oven, totdat de aardappelen gaar zijn. Verwijder de deksel en smeer de aardappelen in met wat vloeibare boter. Zet de hotpot nog 5 tot 8 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven zodat de aardappelen bruin van kleur worden.