Home.TV Series.Humor.Avontuur.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Menukaart.

2 aubergine's

400 gram lamsgehakt

500 g aardappelen

1 blikje gepelde tomaten

1 gesnipperde ui

1 teen knoflook

1 eetlepel olijfolie

citroensap

zout

peper

1 theelepel gedroogde oregano

1 dl slagroom

200 gram geraspte kaas

1 ei

Verwarm de oven voor tot 200˚C.

Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de aardappelen 10 minuten en giet ze af. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook . Voeg het gehakt toe en bak het geheel lekker rul. Voeg naar eigen smaak zout, peper en oregano toe. Was intussen de aubergine, snijdt ze in dunne plakken en besprenkel deze met het citroensap. Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehaktmengsel. Voeg nu de aubergine’s toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorbakken. Meng in een kom de slagroom, het ei en de helft van de geraspte kaas goed door elkaar. Vet een ovenschaal in en leg hierin ome en om de aardappelschijfjes het gehakt-aubergine mengsel in. Eindig met een laagje aardappelschijfjes. Schenk de slagroom er over en bestrooi het geheel  met het restant van de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.