Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

4 kalfsschenkels

6 eetlepels roomboter

1 ui

2 wortels

1 stengel bleekselderij

50 ml witte droge wijn

200 ml kalfsfond

2 eetlepels tomatenpuree

bloem

peper en zout

 

Voor de gremolata:

½ citroen

1 takje peterselie

Snipper de ui en snij de groente in kleine blokjes.Snijd de zijkanten van de schenkels een beetje in om omkrullen tijdens het bereiden te verminderen. Dep ze droog met keukenpapier en bestuif ze met wat bloem. Kruid het vlees naar eigen smaak met peper en zout.

Smelt de boter op laag vuur en Fruit de ui ca.5 minuten zonder dat hij verkleurt. Zet het vuur hoger en bak de kalfsschenkels aan beide zijden goudbruin. Schenk de witte wijn erbij en laat deze verdampen. Voeg de kalfsfond en tomatenpuree toe en roer het geheel goed door. Voeg als laatste de wortel en bleekselderij toe en laat het geheel op een laag vuur (met het deksel op de pan) ca. 60 minuten pruttelen . Bevochtig het vlees nodig opnieuw met wat kalfsfond.

Haal het vlees uit de pan en houd het warm in wat aluminiumfolie. Roer de tomatenpuree los in de vleessaus. Het moet een wat dikkere saus zijn. Kook zo nodig de saus een beetje in en breng naar wens nog wat meer op smaak met peper en zout. Serveer het vlees met de saus.

maak ondertussen de gremolata door de schil van een gewassen citroen te mengen met fijngehakte peterselie.

Serveer de ossobucu met gremolata bij gekookte aardappels, polenta, pasta of risotto