Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

900 gr paling

snufje nootmuskaat

citroen

600 ml visbouillon*

1 ui

1 wortel

1 stengel selderij

1 bosje bouquet garni

15 gr gelatine

Hak de kruiden fijn. Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen vervolgens uit. Hak de groente fijn.

Snij de paling open en verwijder het graat. Leg de paling, met de open gesneden kant naar boven, op een plank. Kruid de paling met wat nootmuskaat en een beetje citroenrasp. Snij de vis in plakjes van 10 cm. Rol elke reep om en bind het goed vast met een stukje katoen.

Breng de visbouillon, gesneden groente en de kruiden in een pan aan de kook. Voeg de paling toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de paling zacht is (ca. 1 uur).

Haal de paling uit de pan, verwijder het draadje katoen en leg de paling in een kom. Meet de hoeveelheid kookvocht en vul deze, tot 450 ml, aan met water. Voeg de gelatine toe aan het citroensap en laat het goed oplossen. Giet het sap, al roerende, bij de bouillon. Smeer het gelatinemengsel over de paling. Laat het geheel goed afkoelen.

 

Jellied eels werden vaak verkocht bij pie and mash. ( in de wijk East End) en werd gegeten met  chilli azijn, mout azijn en witte peper.

Een klassiek bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier.