Home.TV Series.Humor.Sitcoms.Miniseries.Drama.Fantasy.Actie.Soaps.Krimi.Mysterie.Medisch.Menukaart.

600 gram zelfrijzend bakmeel

¼ theelepel zout

115 gram boter

85 gram basterdsuiker

85 gram rozijnen

1 ei

120 ml water

120 ml melk

 

Toasted tea cake

Verhit de oven voor tot 150˚C.

Zeef het bakmeel en zout boven een kom. Voeg de boter toe en wrijf het geheel, tussen je vingers, fijn totdat het op broodkruimels lijkt.

Meng de rozijnen en  de suiker door het botermengsel. Meng het water met de melk en voeg het ei toe. Meng het geheel goed door de droge ingrediënten. Het deeg in acht ronde ballen verdelen. Druk de ballen aan beide kanten iets plat.

Leg de tea cakes op een ingevette bakplaat en bak ze een half uur op 150 ˚C.

Laat ze op een rooster afkoelen.

Snijdt ze dan doormidden en smeer ze in met boter en jam.

Serveer de toasted tea cakes met een kopje Chinese thee voor een perfecte 'afternoon tea' .

 

Klik op May Skinner voor lekkere ginger nuts.

Ginger nuts