Home Op weg Rome Pisa Faltona Bologna

Bologna.


De laatste etappe van The Italian Job: oud op nieuw vieren in Bologna.

We slapen in Hotel Pedrini en hebben een extra nacht bij moeten boeken omdat de trein niet op 1 januari rijdt.

Bologna is een mooie stad waar je altijd droog loopt in de regen. Het is er erg goedkoop omdat het een studenten stad is. We drinken de lekkerste koffie voor maar € 1,00 per kop. Vlakbij ons hotel is een leuk koffietentje waar we graag komen omdat het er erg informeel is. Inmiddels hebben we een beetje genoeg van pasta en pizza en zijn erg blij als we patata tegenkomen. Wat een keuze! Ik kan met recht zeggen dat hier de lekkerste patat ter wereld gemaakt wordt. We kozen voor pittige Mexicaanse friet met guacamole saus

We slenteren drie dagen door het oude centrum en drinken regelmatig koffie. De koffie is gewoonweg verrukkelijk en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Op oudejaarsavond lopen door de stad en het is gezellig druk zonder gedonder. We gaan naar het Piazza Maggiore. Er staat bewaking bij alle ingangen en op een gegeven moment gaan de hekken dicht. Hier geen overvol plein maar gezellige drukte. Er is een DJ die leuke muziek draait en het wachten we op het grote moment. Geen vuurwerk maar wel een grote vuurstapel rond een plakkaat van “het oudje”. Het schijnt dat men lege flessen naar het oudje gooit om het nieuwe jaar in te luiden.  We hebben net beelden gezien van een brandende molen in Bovenkarspel dus we vinden dit eigenlijk niet echt veilig. Er zal wel brandweer in de buurt zijn maar die hebben we niet gezien. We gaan dan ook weer snel weg.

Op nieuwjaarsdag gaan we naar het nieuwjaarsconcert van het Bologna Philharmonic Orchestra in het concertgebouw. Prachtige muziek met een bijna dansende jonge dirigent, Hirofumi Yoshida, wat traditioneel afgesloten wordt met de Radetzkymars. Erg leuk om de tijd mee door te komen.

Op twee januari gaan we dan eindelijk naar huis. De trein vertrekt om 15:50 maar we zijn ruim van te voren op het station.  

Gelukkig hebben we leesvoer en puzzelboekjes bij ons want we vervelen ons al snel. De totale reis duurt 17 uur en we moeten twee keer overstappen. Zo staan we om 22:30 uur in München op het station om twee uur later op de trein naar Nederland te stappen. We hebben 1e klas kaarten geboekt. En in de Duitse trein proberen we, in onze 4 persoons coupe, te slapen. Martin gaat gewoon op de grond liggen en ik hang wat in mijn stoel. De volgende dag zijn we om 09:30 uur in Amsterdam.

De laatste etappe brengt ons met de NS naar Lelystad en de bus naar Emmeloord waar we uiteindelijk gaan liften omdat we anders zeker 3 uur op de bus naar huis moeten wachten. Binnen 30 minuten wil een jonge dame ons bij de benzine station net buiten onze woonplaats afzetten. Nu nog 1 kilometer wandelen en we zijn thuis.

The Italian Job is done.Bedankt voor uw bezoek op deze site. Klik hier voor meer reisverslagen.


La fine.