Home Op weg Rome Pisa Faltona Bologna

Rome. 26 december 2019.

 

Om half 10 gaan Martin en ik op pad. We willen het Colosseum bezoeken maar er staat zo’n lange rij dat we maar doorlopen naar het Circus Maximus. Na een wandeling van 4,3 km zijn we op de Janiculum en hebben een prachtig uitzicht over Rome.

We lunchen in Trattoria da Loreto en wandelen verder naar Piazza Navona om de ‘La Fontana dei Quattro Fiumi’ te bekijken.

Liefhebbers van Dan Brown zullen nu wel door hebben dat we de film locaties van Angels and Demons bezoeken. Het Pantheon gaat net dicht als we aan komen lopen en er komt een hele stroom toeristen uit. Jammer maar het is niet anders.

We kijken ondertussen wel naar souvenirs want we willen wel winnen. Omdat we denken dat de meiden met hele foute dingen aankomen zetten verzinnen we een list. We plakken een foto van de paus op een pakje sigaretten ( de dames houden graag een rookpauze). En dan zien we het ultieme foute souvenir: een asbak. Voor het eerst in mijn leven koop ik sigaretten en ik ben nog wel anti roken. Ook kopen we nog een t-shirt en een mini kalender met de paus en met drie foute souvenirs komen we bij het hotel aan. De dames zijn er nog niet. We knippen een foto van de paus uit uit een mini kalender van 2019 en schuiven deze voorzichtig achter de folie van de sigaretten en plakken de boel weer onzichtbaar dicht.

We gaan een hapje eten in Ristorante Pizzeria Il nipotino del solitario waar de muziekinstallatie erg hapert maar het eten goed is. Terug in het hotel is het wachten is op de dames.

 Je had de meiden moeten zien toen we de sigaretten lieten zien. Ze trapten er helemaal in!…. totdat ze het pakje in de handen hadden. De meiden hebben stad en land afgezocht maar konden echter niets vinden dan een kalender en wat kaarten. Onze souvenirs vonden ze geweldig!