Home Op weg Rome Pisa Faltona Bologna

Faltona.


Op weg naar Faltona rijden we over smalle wegen met zee scherpe bochten tussen muren. Het is een prachtige route.

De familie komt gelijk naar buiten en verwelkomen ons zeer hartelijk. We hadden verteld hoe laat we Amanda af zouden leveren en er waren vragen bij de familie over wie Amanda toch is. En dan horen ze dat Amanda de Panda is. Blijkbaar heeft de Panda de naam Amanda tijdens de Mongol rally gekregen en is dit niet aan het thuisfront door gegeven. We lachen er hartelijk om.

We eten een lekkere lunch van zelf gemaakte ravioli en bezoeken het Museo dei Ferri taglienti. Een interessant museum over de messenmakerij uit de regio.

s’ Avonds rijden we naar Bottega di Sghio. Dit is het restaurant die de Faltona boys gesponsord heeft. De auto moet pal voor het restaurant staan om na een half jaar eindelijk de Mongol rally af te kunnen sluiten. Want hier is de rally voor the Faltona boys officieel begonnen. We maken ook even kennis met de eigenaar van Torre Gomme, die de banden gesponsord heeft. Gomme is banden in het Italiaans.

We blijven slapen en na het ontbijt is het tijd om ook onze namen op de Panda te schrijven en afscheid van Amanda te nemen die ons toch ook zo’n 15.000 km veilig vervoerd heeft. De ouders van Andrea brengen ons naar Bologna en we worden we op 500 meter van ons hotel afgezet. We nemen hartelijk afscheid na een rit van 75 kilometer.