Home Op weg Rome Pisa Faltona Bologna

Sulla strada.


Onze opdracht was : slechts 1 rugtas per persoon want het dakrek zit vol met banden en er ligt ook nog wat spul in de kofferbak wat mee moet.

Op 21 december 2019 vertrekken we rond een uur of zeven uit Kuinre en gaan eerst naar Zwolle om A op de halen. Zo vertrekken we met drie personen en drie rugtassen richting Tilburg waar onze dochter D in zal stappen. Rond een uur of 11 rijden we bepakt en bezakt richting België.

Ergens in Frankrijk willen we binnendoor naar Luxemburg rijden en we komen op een leuke bergweg uit. Prut met takken op de weg. Tijd voor de dames om even te roken en de benen te strekken. Verderop zijn de bergwegen al voor de winter afgesloten dus we zoeken de snelweg maar weer op. We doen nog ergens een powernap en dan: op naar Luxemburg!

Het is al donker als we Luxemburg bereiken en we vinden twee kamers in het Ibis budget hotel pal naast het vliegveld.

Als we met de bus naar het centrum willen gaan blijkt deze gratis te zijn. Dat zit extra goed. We lopen richting de kerstmarkt en zoeken een restaurantje om te eten. De volgende ochtend zoeken we een winkel om ons ontbijt bij elkaar te sprokkelen en dan weer snel op pad. We nemen regelmatig een pauze en de dames worden wat onrustig want de sigaretten zijn op. Het is al donker als we de Mont Blanc tunnel inrijden maar er wacht ons een leuke verrassing aan de ander kant: Sneeuw!

We stoppen gelijk want hoe vaak kun je in Nederland nog een sneeuwballengevecht houden?

In Aosta eten we pizza in Bar Ristorante Pizzeria 103 We Tip en we vonden een 4 persoonskamer met ontbijt in Al Caminetto. We zijn in Italië!

Het is gelukkig nog 1 dagje rijden want we willen nu wel eens uit de auto.

Rond 9 uur zijn we dan eindelijk bij ons hotel in Rome aangekomen. Er staan wat verkeerskegels voor de deur en net als Martin er eentje met zijn voet een stukje opgeschoven heeft komt er een agente de deur uit. NO! We mogen er niet staan. Dit is voor de politieauto’s (die we trouwens nooit hebben zien staan).

We kunnen de panda een paar honderd meter verderop gratis parkeren. Als we na het inchecken terug komen lopen om de bagage op te halen staat er een man met een fles wijn naast de auto. Voor ons want zijn eerste auto was ook een witte panda. Als hij ziet dat we met ons vieren zijn gaat hij snel een naastgelegen wijnwinkel in om nog een fles te halen. Voor we het weten hebben we twee flessen want 1 fles voor 4 personen kan echt niet.