Home Op weg Rome Pisa Faltona Bologna

Roma.


We hebben een 4 persoons kamer in het Hotel Mosaic Central Rome. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand.

Dat doen we dan ook. We nemen alleen de metro om naar Vaticaanstad te komen.

We besluiten oom met een gids de musea van het Vaticaan te bezichtigen. Een dure grap. € 50,- per persoon maar het was het zeker waard. De dame heeft ons drie uur de oren van het hoofd gepraat. We werden er melig van!

Wat een pracht en praal.

Na afloop gingen we in het Nova café aan de Via della Conciliazione wat eten en drinken. Het eten was gewoon geprijst maar we betaalden €6,- voor een drankje.

De meiden willen zelf Rome verkennen dus ieder gaat zijn eigen kant uit.

Martin en ik maken een hele lange wandeling en eten een smerig lekker vegan ijsje bij Cam bio Vita, bezoeken het monument Van Victor Emanuel II, lopen langs het Colosseum en gaan lekker eten bij Imperiale Ristorante Rome waar we buiten onder een partytent met terrasheater zitten. De dames komen rond middernacht de hotelkamer weer binnen en hebben ook een hele leuke avond gehad.

Eerste kerstdag! We gaan naar het Sint Pietersplein voor het Urbi et orbi. Omdat we denken dat het alvroeg vol zal zijn gaan martin en ik op tijd weg. De meiden willen uitslapen. Als we rond half 10 aankomen is het plein nog leeg. We moeten door de metaaldetector en vinden een plaatsje vlak achter het hek. Maar dan gaat de poort naar de stoeltjes open en kunnen we lekker zitten.

Ik heb altijd gedacht dat de zitplaatsen voor genodigden waren. Hoewel we zeker bijna 2 uur moeten wachten vervelen we ons niet. Het is lekker weer en genoeg te zien. Als de meiden aankomen kunnen ze niet meer zitten maar vinden ze een plekje een paar rijen achter het hek.

En dan komt de paus. Wat een stilte! Ondanks dat het Urbi et Orbi in het Italiaans uitgesproken wordt begrijpen we wat de boodschap is. Na afloop wordt het publiek in groepen naar buiten geleid en is het Sint Pietersplein in no-time leeg.


De meiden willen graag met ons Rome verkennen en we gaan op pad. We lopen langs de Tiber naar de Spaanse trappen, Piazza del Popolo, Colonna en de trevi fontein. We bezoeken een aantal kerken die er allemaal heel verschillend uitzien.

We eten voor € 9,- een complete maaltijd met drinken bij Caesar pizza (Via Magnanapoli, 4, 00187 Roma). Een klein restaurant met ontzettend veel keuze en erg lekker eten. Als we weer bij ons hotel zijn hebben we zeker 10 km afgelegd. We gaan gezellig eten en kunnen terug kijken op een zeer geslaagde eerste kerstdag. We drinken de wijn op die we gekregen hebben en besluiten om morgen een wedstrijd te houden wie het meest foute souvenir van de paus kan vinden. Alleen omdat er zoveel “troep” te vinden is.

Derde dag